КАТЕГОРИЯ

0-6 месеца

Соево адаптирано мляко – защо може да бъде опасно?

Днешното поколение деца може да се нарече поколение А, където “А” означава алергии.

Хранителните непоносимости от всякакъв вид се проявяват най-често още в самото начало, когато кърмачето показва алергия към търговското адаптирано мляко.

Виж още

Колко трябва да яде бебето? Кратко ръководство

Колко трябва да яде бебето ми? Кратко ръководство по месеци за количеството кърма, адаптирано мляко и храна, от които се нуждае бебето ви, докато расте!

Виж още

Хранене на бебето при поискване – защо е по-добре?

Хранене на бебето при поискване и защо тази стратегия е по-добра. Дали храненето по график вече не се разглежда като толкова ефективно и естествено?

Виж още

Ръководство за хранене на бебето до 12 месец

Това ръководство за хранене на бебето до 12 месец е бърз поглед с какво и колко да храните детето си през първата година.

Виж още

Забранени бебешки храни – кои да избягваме?

Още през 2008 г., е имало много „забранени бебешки храни“, които педиатрите препоръчват да не се консумират от бебето, докато не достигне определена възраст.

Виж още

4 дневното правило

„4 дневното правило“ е наистина лесен начин да се проверят възможните реакции към нови храни, като хранителна чувствителност или хранителни алергии.

Виж още

Кърмата и предпочитанията за бебешка храна

Предпочитанията за вкус започват да се оформят много преди първото опитване на твърда храна.

В тази статия ще Ви запозная с някои интересни и малко известни ефекти на кърмата и предпочитанията за бебешка храна и развитие на детето.

Виж още

Пробиотици: мода или здраве?

Вътрешна екосистема е здравословна, когато червата на вашето бебе имат подходящ баланс на полезна микрофлора (добри бактерии и полезни дрожди – пробиотици).

Виж още

БЮЛЕТИН

Абонирайте се за бюлетина на Babyfoodpedia!

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАСSend this to a friend