20 изключително питателни бебешки храни

ИНФОГРАФИКА

4 юни · Ивайло Рангелов · Няма коментари

20 изключително питателни бебешки храни

Има много здравословни храни, подходящи за бебето, но тези 20 изключително питателни бебешки храни се препоръчват от много специалисти по хранене. От плодовете и зеленчуците, богати на витамини, до месото и кафявият ориз, натоварени с протеини, тези суперхрани са пълни с важни хранителни вещества, на разумна цена, лесни за приготвяне и вкусни.

 

Много от тях са и любими първи храни. Преди да въведете твърди храни, говорете с педиатър за готовността на бебето за въвеждането им, кои храни да въведете и кога. След това въвеждайте храните една по една, като изчакате поне три дни след всяка нова храна, за да наблюдавате каквито и да било алергични реакции.

 

От 6-месечна възраст бебето ви може да започне да яде много различни храни. То ще се възползва  от тях най-ползотворно, ако се опитате да използвате различни вкусове и текстури възможно най-рано.

 

Чрез храненето с разнообразие от храни, можете да сте сигурни, че бебето получава витамини, минерали и хранителни вещества, необходими за неговия растеж. И бихте могли да започнете навик за здравословно хранене, който трае цял живот.

 

И все пак ограничаването на малките съкровища до няколко „най-добри“ храни през първата им година (или всяка следваща година) всъщност би им направило лоша услуга.

 

Не ги ограничавайте до няколко най-добри храни. Следвайте правилото: Опитвайте различни цветове, мислете свежо и въвеждайте нови вкусове и различни текстури на етапи, подходящи за възрастта.

 

И другото изключително важно нещо: Не добавяйте допълнителни захари и соли към храната, за вкусовете на бебето не са необходими и в никакъв случай полезни. Може да използвате подправки където биха били подходящи (чубрица, мащерка и др.) но не прекалявайте.

 

И така, какво трябва да яде Вашето бебе? На следващата инфографика са изброени 20 от най-добрите храни за него.

 

20  питателни бебешки храни

 

 

20 питателни бебешки храни

 

 

И така, кои други храни бихте добавили към този списък? Какво харесват и предпочитат вашите мъничета?

 

 

 

 

 

 

 

Ивайло Рангелов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирайте се за бюлетина и вземете БЕЗПЛАТНА електронна книжка

Без спам! Прочети Политика за поверителност за повече информация.

БЮЛЕТИН

Абонирайте се за бюлетина на Babyfoodpedia!

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАСSend this to a friend